onsdag 21. juli 2010

Ode til ein utedo

Eg diggar utedo. Ikkje det at eg ville hatt det på permanent basis. Men av og til å slenge rumpa ned på ubehandla treverk, myse ut gjennom sprekken i vegggen og dingle litt med beina. Det er sommar, det!

Då me besøkte Tippoldemor for ei vekes tid sidan, forelska eg meg loddrett i dette eksemplaret. Knalloransje plastsete, blomstrete teppe på golvet og diverse bilder på veggane! Herleg!

Det gjekk rett til ein sterk andreplass på "Finaste utedo"- rangeringa mi. Førsteplassen har trass alt snirklete tapet på veggane! Og dèt på ein husmannsplass! Det seier jo litt om kor viktig dette rommet tross alt var. Og er.

Mollemor måtte avbildast, der ho sat og dingla med beina og song. Til ære for Tippoldemor. Og ein finfin utedo!

Ha ein fin kveld, med eller utan vannklosett:-)

6 kommentarer:

 1. Det va jammen ein fine utedo ja :o)

  Mine barndomsminner om utedo e litt anderledes...
  Mamma og pappa og nåken venner leigte plass til campingvognene sine hos ein gammale ungkar i mange av somrane i min barndom. De beste barndomsminnene blei skapt der, men utedoen va skummel...
  Det va så høgt/långt ner te "driten" for å sei det sånn, og eg va livredde for å detta nedi og drukna.

  Kan smila av det nå, men va faktisk skikkelig redde :o)

  SvarSlett
 2. Jeg er helt imponert eller.....???!!!

  SvarSlett
 3. Når eg les dette innlegget kjenner barndomsminnene strøyme på, utedo og elvebading, sure rips med sukker og mjølk, vått i graset og søskenbarn å leike med. Herleg nostalgisk. Eg er framleis begeistra for utedo, men må innrømme at når eg må ut av dyna midt på natta for å følge småjenter på utedo og vinden pip rundt stovehjørnet, ja då tenkjer eg at dei hadde jo nattpotte for ein grunn, dei som hadde utedo på fast basis:-)

  SvarSlett
 4. Herlig og fint pynta utedo!
  Eg e visst litt for ung te å kjenna nostalgien...og føle meg ein smule glad for at internett ikkje kan overføra lukter...ennå...
  ;-)

  SvarSlett
 5. ja..hva kan jeg si..? jeg digger bloggen din, bildene, fargene og skriveriene :)

  jeg har foresten besøkt to utedoer i dag, og den ene var så ren, og lukta bare grønnsåpe! herlig :)
  ..bilder av kongefamilien hører også med på en utedo, synes jeg!

  SvarSlett
 6. Utedo, ja. Herlig tema! Jeg har tenkt litt på det i det siste, for naboen min har en sånn do-installasjon på hytta som ikke fungerer og har hatt flere ganske kjipe situasjoner med den, for å si det sånn. Da er det mye mer realt med en skikkelig utedo, i tre, med hull og lokk.

  Men da jeg var liten var det skummelt, for noen slektninger hadde utedo og faren min skremte meg med at det var rotter i utedoen. Smart.

  Enda mere utedo: Før bodde jeg i et lite, gammelt hus. Det var vanlig do inne, men utedoen sto igjen i uthuset. En kald romjul frøys vannet i huset, og da var jeg glad for den utedoen!

  SvarSlett

Takk for innspel og kommentar til posten min. Eg blir hoppande glad for kvart lite *pip*...