onsdag 18. august 2010

Gatemoro

I byen her er det ganske utbreidt med stensilkunst. Eg kallar det kunst, og eg likar det. Tar ein vekk tagging og annan meiningslaus meiningsytring i offentleg rom, kan denne typen lovbrudd faktisk gje ein opplevelse til ettertanke.

På den andre sida forstår eg problemet dersom alle skulle ta seg til rette, og denne posten er absolutt ingen oppfordring til dette..;-)

Desse bileta tok eg på mi rute til byen igår - og dei var alle nye for meg.

Det pågår ein diskusjon her i byen om dette er hærverk eller kunst. Kva syns du?
Ha ein fin kveld!

7 kommentarer:

 1. Kunst!

  Dritbra :o)
  Og sååå møkje bedre enn vanlig tagging...

  SvarSlett
 2. Den tunnelen må verr ein drøm for både dei som drive med gatekunst og meiningslaus skribling. Ikkje rart det stadig e nye motiver på dei veggane!
  Eg synes stensilmotivå bare gjørr dei kjedelige, grå veggene mer interessante. Taggingen like eg ikkje!
  Men det e vel ein grunn te at ingen av delene e lov ja. Kan nok fort bli litt vel mye ytringsfrihet :-)

  SvarSlett
 3. Definitivt kunst! Jeg syns det kan være utrolig fint :)

  SvarSlett
 4. Jeg syns det har mye å si hvordan og mest av alt HVOR det gjøres. Når det tagges på vakre gamle bygninger, trehus, eller på privathus, liker jeg det overhode ikke. Tagging på kjedelige murvegger og i grå og triste omgivelser, syns jeg lyser opp. Bildene du viser frem er veldig fine :)

  SvarSlett
 5. Street art er så utrolig flott. Jeg liker også best disse stensiljobbene som de gjør rundt om i Bergen (spesielt i Bergen, vel og merke, for de har det her i Trondheim også). Små politiske innspill - eller bare fine å se på. Jeg liker det! Det som provoserer meg er det som bare "tagger" ved å skrive navnet sitt. De som gjør skikkelig flid med jobben bør få lov til å holde på. Bergen kommune jobber jo veldig for å få street art inn som en del av kunstbetegnelsen i byen. Jeg har ei venninne som jobber i kulturavdelingen i kommunen, så jeg vet det liksom på den måten. :)

  SvarSlett
 6. Fint! Men "tagging" (les: street art) på gamle hus kan faktisk også vere fint! Sjå berre på Dolk og Pøbels prosjekt Ghetto Spedalsk i Lofoten. Dei måler street art på gamle falleferdige hus, naust osv. Ser heilt fantastisk ut! :-)

  SvarSlett
 7. Kunst! Jeg minnes studiedager med daglig passering av undergangen på Danmarksplass. Der var det stooore områder for grafitti. Synes stensil-tingene er bedre enn de jeg så før.

  SvarSlett

Takk for innspel og kommentar til posten min. Eg blir hoppande glad for kvart lite *pip*...