mandag 15. mars 2010

Gjest: Mia Hamborg

Kanskje du gjenkjenner dette herlege bordet? Stablebordet til norske Mia Hamborg har gjort seg bemerka på fleire møbelmesser og for eit stort publikum. Bordet ser ut til å vere inspirert av dei klassiske Brio-leikene, og kan settast saman etter korleis ein måtte ynskje det! Og trass i at Mia framleis berre er student, har ho allereie skaffa produsent til bordet. Les meir om danske &Tradition her.

Mia er fyrstemann ut i gjesteserien min, og stilte sporty opp for eit lite intervju:

Kva er kreativitet for deg?

Kreativitet for meg er først og fremst å gjøre noe praktisk, lage noe. Gjerne uten noe fasit på hvordan det skal se ut. Prøve seg frem med ulike materialer, teste ting man ikke har testet før. Men også å la tankene surre i hodet rundt et prosjekt.

Korleis veit du når du har ein god idè?

Jeg vet når jeg har en god ide når jeg har funnet en løsning på et problem jeg har hatt. Jeg er veldig opptatt av system og orden, og når jeg finner praktiske, effektive løsninger på et oppbevaringsproblem (for eksempel et klokkeskap jeg laget til alle klokkene mine), gleder det meg stort! På en annen side vet jeg ikke om det har vært en god ide før prosjektet er ferdig og man får positive tilbakemeldinger om det. Man må prøve å feile for å vite hva som funker eller ikke. Jeg er veldig opptatt av å gå min egen vei, gjøre et prosjekt som jeg selv vil, til tross for hva andre mener og sier.

Kva tid er du mest kreativ?

Jeg er nok en sånn person som er strukturert kreativ...jeg må helst ha ro rundt meg og sitte alene og tenke rundt et prosjekt. Ideer kommer gjerne til meg når jeg skal sove om kvelden. Når det gjelder ideer for oppbevaringsløsninger eller praktiske system, kommer de gjerne i forbindelse med en samtale med en annen eller egne erfaringer.

Kva treng du rundt deg for å vere kreativ?

Ro og orden

Korleis ser arbeidsbordet ditt ut?

System, struktur og orden er tre ord som beskriver mitt arbeidbord!

Stablebordet er allerede mogleg å få tak i(og står på ønskelista mi;-)), blant anna her.

Takk skal du ha, Mia! Og lykke til vidare med prosjekta dine!