lørdag 20. mars 2010

Gjest: Isabelle Norman Sällström

Eg tjuvstartar litt på neste veke - så her kjem gjesteposten. Denne gongen med talentfulle Isabelle i Isa Form.


Isa driv sitt eige firma med grafiske kort og bilete. Firmaet starta ho opp for fire år sidan, og det går veldig bra. Ho har fått fleire prisar for bileta sine. Kikk gjerne innom nettsida hennar, der du kan sjå fleire bilete.

Kva er kreativitet for deg?

En förmåga att tro på sina egna idéer och tankar. Jag tror alla besitter en stark kreativitet, men att man vågar använda sig av den olika mycket. Se bara på barn - alla barn är oerhört kreativa. Tänk om man kunde behålla samma ohämmade kreativitet genom hela livet?

Korleis veit du når du har ein god idè?

Svårt. Det är nog mest en känsla jag har. Jag sitter ju ensam hela dagarna och jobbar, och ibland saknar jag någon att bolla idéer och tankar med. Men man får helt enkelt lita på sin intuition, formspråk och känsla.


Kva tid er du mest kreativ?

På kvällarna. Jag tar ofta med mig skissblocket eller min MacBook till soffhörnet. Dagarna går så fort, och går mest åt administrativa måste-saker. Jag vet inte hur många gånger jag har gått upp för att jobba precis när jag lagt mig i sängen.


Kva treng du rundt deg for å vere kreativ?

Viktigast av allt är bra musik. Jag lyssnar mycket på Jack Johnson, John Mayor och Carol King. Tror inte jag kan vara kreativ utan musik i öronen. Sen är jag pedant, och eftersom jag jobbar hemifrån blir jag lätt distraherad om vi har stökigt eller ett diskberg som väntar. Jag måste få bort alla stressmoment innan jag kan vara mitt mest kreativaste jag! Sen är kaffe bra bensin för kreativiteten. Och solen som bränner i ryggen, som jag har just nu!

Korleis ser arbeidsbordet ditt ut?

Ett organiserat kaos. En trave böcker. Pantonekartor. Pappersprover från Map. En bunt utskrifter av aktuella jobb. Kaffekopp och apelsinskal. En etikettskrivare och en ritplatta.


Fortsatt fin helg!